Ipad og smartphone med på turen?

Før vi tog afsted diskuterede vi hvilke teknologiske dimser, som vi skulle tage med på rejsen og hvilke vi skulle lade blive hjemme.

Jeg har flere travle eftermiddage smidt en Ipad i sofaen og sagt  “slå jer løs” til ungerne, for så at gå i gang med at lave aftensmad. Der er blevet spillet spil som Hungry Shark Evolution, Talking Tom Cat, Dragon Story. Alle spil som er stærkt facinerende, men som indholdsmæssigt er undergravende for hjernevirksomhed af enhver art. Jeg er ikke en stolt forælder, men lever med det, så længe det ikke tager overhånd.

H.C Andersen skriver i forbindelse med en rejse til Spanien:

“Da i Europa Jernbanerne bleve aabnede, hørte man en Skrigen, at nu var den gamle, skjønne Maade at reise paa forbi, Reise-Poesien forsvunden, Trylleriet tabt; just da begyndte Trylleriet. Vi flyve nu med Dampens Vinger, og foran os og rundt om os følger Billed paa Billed i rig Afvexling; der kastes som Bouquet til os, nu en heel Skov, nu en By, Bjerge og Dale. Vi kunne stige ud og dvæle ved alt det Skjønne, flyve det Kjedsommelige forbi, med Fuglens Flugt naae til Maalet; er det ikke som et Trylleri?”

Hungry Shark Evolution, Talking Tom Cat og Dragon Story er alle blevet slettet, men Ipaden er med og Hannah har allerede haft en videosamtale med en af sine gode veninder over Facetime. Hannah fik vist sin veninde haven her hvor vi har boet de første par dage og de fik grinet og hygget sig, selvom de nu er adskilt af over 9000 km.

Man kan finde H.C. Andersens rejsebeskrivelser på hcandersen-homepage.dk

Billedet er fra vinduet i vores værelse i Johannesburg.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: