Noget om at rejse

Jeg er lige kommet tilbage til Sri Lanka efter en kort rejse til Italien. En af mine bedste venner blev gift i det nordlige Italien og jeg havde derfor indlagt en tur hjem til Europa på et par dage. To gange godt et døgns rejse for to dage i Norditalien var en hård rejse, men det hele værd. Det var et smukt bryllup og dejligt at se gode venner igen.

På mange måder er det helt absurd, at det kan lade sig gøre. Selve flyveturen kostede 3.000 kr. tur/retur, fra Colombo til Rom. Den samlede afstand er 15.260 km i fugleflugt, hvilket giver ca. 20 ører per kilometer. Jeg ved ikke helt, hvordan de tjener penge på det, men det kan åbenbart godt lade sig gøre.

Til sammenligning koster de godt 300 km fra København til Århus 388 kr med DSB. Det er altså mere end fem gange billigere at flyve end det er at rejse med tog. Eller hvis DSB skulle have stået for turen til Rom ville det have kostet mig 19.736 kr. og have taget mig 87 timer hver vej, hvis rejsetiden på 3 timer og 26 minutter mellem Århus og København ellers holder stik.

Det er måske ikke en helt fair sammenligning, men det er fascinerende, at verden er blevet så lille, at vi forholdsvis nemt og billigt kan tilbagelægge enorme afstande på kort tid uden at skulle have millioner på bankbogen. Når jeg så samtidig kunne ringe familien op på Facetime fra min telefon, da jeg kom frem til vingården, hvor brylluppet blev holdt, blev oplevelsen af en lille verden forstærket. Jeg kunne vende kameraet og vise dem vinmarkerne udenfor mit vindue og de kunne vise mig, hvad de sad og lavede i lejligheden på Sri Lanka, som sad vi i det samme rum med vindue til hver vores verden. Fantastisk og forunderligt.

Billedet er fra stedet, hvor brylluppet blev afholdt.

2 kommentarer til “Noget om at rejse”

  1. ja – nogen gange undrer man sig over, hvor lille verden er med alle disse teknologiske dimse-dutter … jeg overvejer stadig om man kan kalde en flyver for en dimse-dut.
    Nyd turen – man er jævnt misundelig, især på en grå regnvejsfredag

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: