Leoparder og fotoudstyr

Vi er nu rejst til den lille by Tissamaharama i det sydøstlige hjørne af Sri Lanka. Børnene har en umættelig appetit på at se dyr og derfor besluttede vi, at vi ville besøge Yala National Park, som ligger nær ved netop Tissamaharama. Vi var på safari i Sydafrika, men så hverken løver, geparder eller leoparder der, så ungerne var opsatte på at få set et af de store kattedyr og Yala skulle give en de bedste muligheder i verden for at se vilde leoparder.

Vi tog afsted om eftermiddagen i erkendelse af, at vores evne til at stå tidligt op om morgenen er rimelig dårlig. Monsunen er begyndt, men oftest slipper vi med et kort og intenst regnskyl om eftermiddagen, så vi var ikke så bekymrede for at turen skulle sejle væk i regn. Det var en skøn tur og vi så et væld af forskellige fugle, masser af bøfler, krokodiller, desmerdyr og ikke mindst to leoparder.

Når man ser leoparder på billeder ligger de oftest henslængt i et træ og de professionelle fotografers linse med 200 gange zoom gør, at man kan skelne hvert enkelt knurhår fra hinanden. Det er ikke lige det udstyr jeg ligger inde med, så I må nøjes med at tro på, at den skygge man svagt kan ane mellem de to klipper er en leopard, der ligger og hviler sig.

dsc_0231

Det var en oplevelse at se leoparderne, men særligt landskabet synes jeg var utrolig smukt. Parken er en blanding af af lav skov og steppelignende åbne områder plettet med enorme klippeblokke og små søer. Det giver et fantastisk landskab, hvor også den røde jord, som vi var fascinerede af i Afrika, giver indtrykket af et vildt og helt særligt naturområde.

Samtidig ligger Yala ud mod havet og man får derfor mulighed for at få nogle helt fantastiske blik ud over parken med det Indiske Ocean i baggrunden. Det er slet ikke så tosset.

dsc_0228dsc_0291dsc_0355dsc_0375

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: