Kultur med børn

Mange af de ting man kan gøre her i Buenos Aires er ikke umiddelbart børnevenlige, men vi har nu alligevel kastet os ud i museumsbesøg, historiske mindesmærker og caféture. Nu har vi samtidig haft besøg af Sarahs bror, så vi har haft en god undskyldning for at skrue lidt op for voksenunderholdningen.

For et par dage siden var vi på Cementerio de la Recoleta, hvor blandt andre Eva Peron ligger begravet. Kirkegården er tæt pakket med massevis af kompakte små mausolæer, hvor personer fra de sidste godt to hundrede år ligger begravet. Gravstederne ligger tæt langs små stier, men her stopper ordenen også. Nye gravsteder ligger blandt gamle og nogle er i sådan et forfald, at spindelsvævsdækkede kister titter ud gennem ituslåede vinduer. Det giver en lidt speciel stemning, lidt som i en Tim Burton film, hvor uhygge og fascination går hånd i hånd. Børnene nød turen. Ikke så meget på grund af det historiske vingesus, men af helt andre grunde. Hannah guidede os rundt ud fra et kort vi havde købt ved indgangen. Hun var enormt optaget af om vi nu gik den rute, som var indtegnet på kortet og jeg tror, at hun kiggede mere på kortet end på gravene. Elias og Benjamin hyggede sig med at samle nogle små grankogler fra træerne og var fuldt opslugt af en kompliceret leg hvor grankoglerne var bomber som man skulle træde på på en bestemt måde. Ingen var sjovt nok interesserede i mine historier om populisme og uafhængighedskrig i Argentina, men så fik jeg genopfrisket lidt sydamerikansk historie for mig selv. Bottom line, vi havde alle en god tur.

IMG_3026.jpg

Vi var også forbi MALBA, Museo de Arte Latinoamericano de Buenos Aires. Sådan et museum er måske den sværeste kunst med børn; man må ikke røre noget, man skal være stille og al den slags som er kedeligt i en børneverden. Igen gik det dog fint. Børn har et dejligt befriende blik på kunst og når en skulptur er tænkt som noget der skal ligne en paddehattesky og symbolisere det frygtelige vi mennesker er i stand til, er det dejligt befriende at høre Elias tørt konstatere, at det ligner en hundelort. Flere af billederne vækkede børnenes interesse. Benjamin var meget fascineret af et 2 meter højt billede af en jungle, hvor man kunne se alle mulige forskellige dyr gemt i bladene. En lille time var dog nok, så skulle der ske noget andet og det er også helt i orden.

DSC_0103.jpg

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: