Tierra del fuego – tierra del efectivo

I Argentina er penge først rigtige penge når de er i sedler og mønter, er gennemtalt to gange og er blevet tjekket for eventuelle falske sedler. Godt forvænt med danske forhold glemmer jeg nogle gange, at den store tillid vi har til vores kontanter, kreditkort, MobilePay og andre økonomiske transaktioner i Danmark snarere er undtagelsen frem for reglen andre steder på jorden.

Argentina bliver ofte betragtet som et af de mest velfungerende og rige lande i Sydamerika, hvilket langt hen af vejen også er rigtigt. Det er dog interessant at opleve, hvordan landets turbulente nyere historie med populisme, diktatur og økonomiske kriser sætter sine spor. En grundlæggende skepsis mod systemet og dets institutioner synes at præge de fleste argentinere. Lige i øjeblikket er landet nogenlunde stabilt, men alligevel er det at betale for ting man køber en særlig disciplin. Ofte er der én pris, hvis man betaler med kreditkort og en anden billigere pris hvis man betaler kontant – “en efectivo”.

Ildlandet er dyrt og vi har derfor ofte betalt med kreditkort for ikke at skulle løbe til bankautomater i tide og utide. Det kan man også sagtens de fleste steder, man skal bare igennem et mindre ritual med flere underskrifter, fremvisning af pas osv. – selv i supermarkedet.

Ud over et ekstraordinært slid på kreditkortene er alt godt her i det sydlige Argentina. Det er fantastisk at kunne nyde naturen og den særlige fornemmelse det er at være et så afsides sted som her. Bevidstheden om, at Antarktis rent faktisk er inden for rækkevidde er besnærende, men udsigten til at skulle betale de afsindige priser et Antarktisbesøg koster gør, at vi springer over.

I skal ikke snydes for et par billeder fra den helt fantastiske natur i Ildlandet.

Skarv på klipperne i BeaglekanalenBA - 1 (3).jpg

Find kongepingvinenBA - 1 (2).jpg

De fantastiske skove omkring Ushuaiaba-1-4

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: