Lokale mesterskaber i uld

 

Vi tilbragte vores sidste tid i Peru i den lille by Urubamba i Valle Sagrada tæt ved Cusco. Mens vi var i Urubamba var der konkurrence i spinding på håndten. Jeg undskylder på forhånd brugen af forkerte termer – feltet er ikke lige min stærke side.

Ved et tilfælde kom vi forbi plazaen da konkurrencen skulle til at starte. Kvinder fra flere forskellige landsbyer omkring Urubamba havde taget turen for at dyste på deres færdigheder inden for forskellige discipliner, så som: Hvem kan spinde den længste tråd af alpacauld på fem minutter? Alle iført traditionelle klædedragter med hat, skørter og kulørt klæde. Et fantastisk syn, hvor bølgerne gik højt og dommerens afgørelser blev anfægtet højlydt.

Peru13 - 1Peru - 1Peru - 1 (1)

 

2 kommentarer til “Lokale mesterskaber i uld”

    1. Kære Dagmar.
      Det ville have været lige noget for dig. Hannah var også meget opslugt af det, så det kan være, at der grundlag for en lidt bedre introduktion til hvordan man spinder uldtråd næste gang vi er i Sønderjylland. Det var i hvert fald begrænset, hvad jeg kunne fortælle hende

      Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: